Monday, October 8, 2012

081012 Yang Super Epik .

Assalamualaikum . Bangun pagi - pagi dengan perasaan yang super awesome . Sambil gosok gigi , sambil tengok cermin . Sambil cakap "Happy birthday orang tua !" Tengok sikit macamana muka orang tua umur 29 tahun . Okay , awesome lagi . Ni kalau cakap umur aku 17 tahun pun rasanya senang - senang aje orang percaya . KAHKAH . Pagi ni pergi sekolah feeling princess sikit sebab Oat datang jemput . Oloh mengada - ngadanya . Nak buat macamana , birthday girl kan . KEHKEH . Sila menyampah . Malam tadi pukul 12 tepat suami called wish birthday . Sumpah rasa macam zaman - zaman bercinta dulu . Masuk aje kereta Oat , Oat hulur present . Rasa sebak membuak - buak . Tapi gangstar mana boleh nangis kan . So tahan perasaan , tahan emosi . Buat muka rockstar . XD

Sampai sekolah , turun saja kereta few students datang wished birthday sambil hulur hadiah . Alahai tersenyum simpul aku jadinya . Suci murni muka masing - masing . Thanks Fathiin , Nada , Syafiq , Hakim . Sumpah rasa happy sangat - sangat . On the way ke bilik guru , Farhan ucap birthday . Alahai sopannya manusia sorang ni . Time ni hati rasa berat dah dengan kasih sayang yang melimpah ruah . Rasa kaki pun dah mula nak longgar lutut , dahlah hari ni ada majlis restu ilmu students PMR , aku takut tak dapat kawal emosi pulak . Kuat ! Kuat ! Nak nak lagi Suha dengan Ainaa datang hulur presents , aku rasa macam . Ya Allah Ya Allah . :3

Pagi - pagi breakfast dulu sambil bermanja - manja dengan cikgu - cikgu lain . Kata birthday girl kan , mulalah buat muka comel sana sini minta suaplah , minta belanjalah , minta bawak jalan - jalan Legolandlah . Untung dapat rakan sekerja yang sporting habis . Semua layankan perangai aku yang macam mintak kaki tu . Wee ! :3


Manusia yang tabah melayankan setiap perangai mengada - ngada aku .
Masuk bilik guru , tengok atas meja dah penuh hadiah . Whoa rasa nak melompat - lompat . Dalam hati bersyukur gila - gila . Nak lompat - lompat rasa macam bodoh pulak . Tapi memang happy happy ! Elated . My day couldn't  get any better than this , I guess ! Then Kak Sally , Mel dengan Radin pulak bagi presents . Aaa thank you thank you . Aku sangat sangat sangat tak sangka manusia longkang macam aku layak untuk semua - semua ni . Baru nak duduk , Afiq datang minta aku keluar sekejap dari bilik guru . Sampai ke wakaf , aku tengok students 3A dah get ready dah dengan cupcakes yang sangat comels - comels . Waaaaa ! Terima kasih semua . Teacher sangat - sangat terharu ! Lagi yang buat aku rasa macam nak hantuk kepala dekat dinding , bila cupcakes tu semua diorang buat logo Superman . Waaaa ! Waaa ! Korangggg !

Goodluck untuk PMR ya semua ! Teacher sayang engkau orang !
Nak makan rasa sangat sayang !
Wee ! Present lagi !
Thanks korang . Thanks sudi buat surprise party untk teacher , makan cupcakes sama - sama . Ya Allah sumpah terharu . Thanks ! Lepas spend time dengan dia orang , terus pergi majlis restu ilmu students PMR . Bermaaf - maafan dengan students . Alahai nak menitik airmata tengok students dengan muka yang suci minta maaf , minta dihalalkan ilmu , minta didoakan kecemerlangan . Hati kena kuat , tahan emosi , tahan emosi . Habis majlis dekat dewan , balik bilik guru . Ingatkan nak berehat sekejap rupanya kena serbu lagi dengan students . Kesian dia orang kena ambil turn . Mana yang dengki , saja je borak lama - lama sampaikan kawan buat muka ketat baru bagi peluang dekat orang lain untuk datang jumpa aku .

On the way nak balik , Luqman datang wish birthday and bagi present . Alahai , tahun ni students lelaki majoriti yang bagi present . SWEET habis perangai masing - masing . Bagi kain cottonlah , bagi losyenlah (Mentang - mentang tahu cikgunya suka wangi - wangi) , cokelat sampai boleh bukak kedai jual cokelat . Awesome habis !Terharu sungguh aku ! Terima kasih Luqman , teacher sangat sangat happy . Thank you , again !  Balik sekolah , selaku birthday girl yang comel Kak Sally dengan Mel belanja lunch dekat Pizza Hut . Wee ! Thank you so much . Kenyang perut aku hari ni . Bila perut dah kenyang , hidup pun lebih gembira . HAHA .

Sampai rumah , suami bagi bunga . Terima kasih , sayang .  Aku tengok Emak dah busy memasak dekat dapur . Emak dahlah tak sihat . Emak kata nanti lepas Maghrib Abah bacakan doa selamat . Emak masak nasi lemak ayam rempah dengan sambal tumis telur puyuh and sambal tumis udang . Phew ! Bergelodak rasanya perut . Emak buatkan kek untuk birthday aku . Ya Allah . Terharunya . Tak habis - habis nak terharu daripada tadi . Sobsob . Bahagia habis ! Terima kasih Ya Allah ! Terima kasih Emak , Abah , Suami ! Terima kasih !


Oloh . Rasa comel pulak diri sendiri ! Kehkeh !
Ya Allah birthday kali ini rasanya yang terpaling awesome . Memang rasa dihargai sangat - sangat . Dengan students yang rasa - rasanya satu sekolah ada wakil untuk wish dari semua tingkatan , dengan students form 3 yang sangat - sangat happening , Ya Allah teacher sayang korang semua sangat - sangat , kawan - kawan FB , Blog , Twitter , mana yang post kat wall , yang SMS , bekas students , adik - beradik , aku rasa macam Ya Allah aku tak layak sebenarnya untuk semua ni . Lagi buat aku terharu bila Zaimie Jamat tuliskan satu puisi untuk aku . Ya Allah . Terima kasih Tuhan untuk manusia - manusia yang membahagiakan aku . Terima kasih Ya Allah untuk nikmat kasih sayang ini . Jangan jadikan aku lalai dan riak ya Allah dengan kurnia Mu . Terima kasih semua untuk wish dan hadiah - hadiahnya . Allah saja yang mampu membalas . TERIMA KASIH !

TERIMA KASIH SEMUA !
Oat , kau punya wish part yang bawah tu sangat RARE okay ! HAHA ! Thanks , kawan !
Olohhh bagi Chuppa Chups ! SWEET !!
Homemade kek . Emak buat ! SEDAP SEDUNIA !

Alhamdulillah . Ya Allah . Atas karunia Mu .Semoga aku menjadi manusia yang lebih matang , lebih tabah , lebih berdaya saing , menjadi muslimah yang sejati , solehah , dan lebih istiqamah dalam beribadat . Insyaallah . Terima kasih Ya Allah atas 29 tahun yang penuh dengan warna . Yang membahagiakan , dan yang melukakan . Semuanya memberi aku satu pengalaman yang tak ada tolok bandingnya . Terima kasih Ya Allah untuk hari - hari umur baruku yang mendatang . Amin Ya Rabb !

p/s : Tingkap , berjuta - juta terima kasih . Jangan kemas , ya ? ><,

Dah . Babai !

10 comments :

Hustler said...

Happy Burthday Teacher Yati~~ :)

Lizzie Yasmin said...

Suweeet gila, cikgu fav. kot, sebab tue ramai peminat.

watyz said...

hepi besday!!!
semoga jadi cikgu yg lebih baik... :)

**selang sehari ngan hubby saya... :)

Miss Tasantek said...

kan best kalau mak aku juga buatkan kek. ouh..tapi..aku tak rasa semua tu.

Rozieta Rafar said...

selamat ulangtahun cikgu..

Cik Puan Bunga said...

@HustlerThank you ! :D

Cik Puan Bunga said...

@Lizzie YasminOloh . Tak jugak .Paksa diorang bagi hadiah sebenarnya ! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@watyzAmin . Insyaallah . Terima kasih ! ><,

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekMeh suruh mak aku buatkan . HAHA !

Cik Puan Bunga said...

@Rozieta RafarTerima kasih ! ><,