Friday, November 9, 2012

Kawan , Please . Muka Palat Sila Buang . Aku Sayang Kau !

Assalamualaikum . P.Ramlee kata sedangkan lidah lagi tergigit . Peh rasa dia kalau tergigit lidah , memang membawak menyumpah dalam hati secara pukal . Sakit dia , bisa ! Tapi tak adalah sakit sampai 4 ,5 tahun . Sekejap aje dah hilang sakit dia . Paling kuat pun , setengah hari . Lidah . Alah , yang gigit pun gigi . Duduk sama sama dalam mulut . Esok esok jumpa lagi . Begitulah . Sedangkan lidah lagi tergigit , inikan pula kawan kawan manja makan sepinggan , kawan menganjing kawan menangis .

Aku , kawan tak ramai . Serious . Siapalah nak kawan dengan aku yang picisan lagi pemalas ni . Pergi kerja tak ada visi . Orang lain sibuk mengejar pangkat , aku sorang yang duduk lenggang lenggang macam manusia tak ada hala tuju hidup . Masuk kelas keluar kelas tanda buku masuk markah tanpa ada apa - apa agenda tambahan . Sambung belajar pun pemalas . Siapalah nak pandang nak jadikan kawan . Manusia sekarang kawan pilih bulu . Bulu kaki lebat , tak masuk senarai . Sedangkan pondan pun kaki mulus . Jadi bila hidup tak ada kawan , ada beberapa manusia yang sudi berkawan dengan kita , maka hargailah . Jaga betul betul . Adab - adab bersahabat jagalah . Tak kiralah dia bangsa apa , keturunan apa , jenis darah apa . Jaga boi , hati kawan .

Aku kalau berkawan , insyaALLAH aku kawan betul betul . Kawan susah , mana mampu , aku tolong . Dengan harapan waktu aku susah ada tangan yang hulur bagi bantuan . Bukan time engkau susah , masing masing bertempiaran lari masuk lubang jamban . Lagi lagi bila sebut nak pinjam duit . Adik beradik pun tak mengaku sedarah sedaging . Dan kalau time senang , please boi , kawan - kawan jangan lupa . Kongsi sama - sama . Bila tengah hangat bercinta , kawan yang dulu kau siap siap upgrade mengaku sedara , jangan tinggalkan . Jangan sampai kawan rasa terabai . Cinta , cinta jugak . Hati kawan , sila kawtim jaga . Pandai - pandai bahagi masa antara kawan dan kawin . Eh .

Bergaduh , bercakar , terajang sepak sepak , dalam bersahabat , itu perkara biasa . Even adik beradik pun ada masa - masa genting main sepak terajang , masam muka , baling baling pisau , tapi nanti bila masing masing dah sejuk , peluk peluk balik . Mengaku sedarah balik . No biggie lah . Janji ada yang mengalah dan memberi alah . Yang menghulur dan menerima maaf . Ego please buang jauh jauh . Persahabatan penting atau ego kau yang tinggi tu lagi penting ? Dan selalunya , ego lawan kawan , kawan mesti menang . Hidup sendiri memang impossible boi . Paling tak , kita perlukan seorang lah seorang untuk jadi partner in crime . Buat taik sama sama . Lepas tu gelak sama sama bila mengenangkan kebodohan masing - masing time zaman jahiliyyah dulu . We need that , as a human .


Gaduh ala ala kucing yang comel . Lepas gaduh , tidur sama sama dalam bakul . Kan comel !

Aku sayang kau , kawan . Kau dah macam kakak aku dah walaupun bukan sedarah sedaging . Berlainan bangsa bukan alasan untuk aku tak menyayangi kau sepenuh hati . Yes , aku terlalu ikutkan hati . Yes , aku terlalu banyak berkasar dengan kau , yes aku banyak buli kau , yes aku ego , yes aku salah sebab dah langgar boundary privacy kau , yes aku banyak kecewakan kau . Bagi aku peluang untuk buktikan aku kawan kau yang terpaling epik . Kita , terlalu banyak kongsi kenangan bersama - sama . Aku sayang kau . Aku taknak sebab seorang 'Anne' kita jadi macam ni .


Aku tau kau rindu aku . Kau kan selalu cakap , aku menceriakan hari - hari moody kau . Aku rindu kau panggil aku Kareena Kapoor walaupun aku tahu kau cuma nak ambil hati aku . Celah mana pulak Kareena Kapoor hidung penyek , mata sepet , perut buncit kan . I always get your back , and you always got mine covered . You are my partner in crime . We both are like the walking dictionary . Kau selalu kata vocab aku power . Jadi bila kau noob and nak tanya makna words yang kau tak faham , kau selalu rujuk pada aku . And aku , as always akan boasting dulu sebelum beri kau makna perkataan tu  . And kau , sangat terer grammar . Apa apa , aku rujuk kau . We need each other , babe . We do complete each other .

Aku sangat benci situasi sekarang ni . Aku tak suka tengok dahi kau berkerut . Aku tak suka tengok kau diam dan buat buat busy buat kerja sedangkan aku tahu dalam hati kau , punyalah meronta ronta nak kita bermesra mesra bermanja manja , hingarkan suasana macam biasa kan ? I know . Because I feel the same thing too . Sudahlah , aku buang ego aku demi kau . Demi sayangnya aku pada persahabatan ni . Babe , you are like a sister that I never had ! (Yelah sebab celah mana kan tiba tiba aku nak ada kakak lain bangsa .) Aku sayang kau !



I miss you , stupid !

And please come back with nice saree .

Babai !

10 comments :

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Bila dah bergaduh..pastu rase marah tu dah hilang..malu plak nak bertegur sapa balik kan .hehe

Cik Puan Bunga said...

@✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™Nak tegur malu . Haha . Hopefully everything goes back to normal . Sobs !

Nurmujahidah Ismail said...

mmm.. i hope both of you will get back together again,, like the normal you,, amiin,,

Cik Puan Bunga said...

@Nurmujahidah IsmailAmin Ya Rabb ! Thanks Muja dearie ! ><

FiZ said...

semoga cepat2 berbaik.


ehem...nak jd kwn sis la...blh?hihi

Cik Puan Bunga said...

@FiZAmin ! Eh boleh aje ! >< Meh meh !

Miss Tasantek said...

kau mulakan dulu..jangan malu.
aku dlu pon cenggitu..

for almost 2 years akhirnya aku merasakan manisnya kembali bemesra.

.cik yaya. said...

selalu rasa macam ni. selalunyaaa dia yang akan mengalah. i memang maintain ego la.hahahaha kata kawan kan

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekDalam situasi ni aku tersepit . Maklumlah bila ahli geng ada 3 orang . Bila yang dua ada konflik aku tersepit . Ah ! Arghh !

Cik Puan Bunga said...

@.cik yaya.Ceh bertuah kau yaya ! HAHAH !