Wednesday, July 31, 2013

Galau.

Dah beberapa hari aku fake smile.
Sedangkan sebelum sebelum ini , benda yang aku paling tak reti buat,
adalah memalsukan senyuman.
Dan iya.
Sudah beberapa hari ini,
aku faking my own smile.

Hati galau.
Jiwa meracau.
Bukan aku tak bahagia.
Alhamdulillah Ya Allah Tuhan yang maha memegang hati hati manusia.
Aku bahagia sesempurnanya.

Jadi galaunya jiwa , kenapa?

Ada moment yang menabrak.
Ada kenangan yang buat bahagia dan gembira menjarak.

Ada figura yang buat jiwa aku rabak.
Bukan aku tak cuba , weh. Bukan aku tak cuba.
Setiap kali dihenyak kecewa , setiap kali itu pundak mendukung hampa.

Engkau apa tahu , selagi kau tak 'pakai' kasut aku.



(Mengeluh)

5 comments :

miss farah said...

bw strong girls =) hidup mcam roda .. .....okey btw, awak comell , hehe

miss farah said...

http://akufarahnadia.blogspot.com/

suezen said...

sabar...biasalah laa tu dugaan...(org senang je nk ckp sabar..sebab they not wearing ur shoes:P)

Cik Puan Bunga said...

@miss farahJyeah. Tabah tabah !:D

Cik Puan Bunga said...

@suezenTapi itulah nasihat yang terpaling berguna. Sabar :')