Friday, September 13, 2013

Assalamualaikum ! Kami Nak Datang Rayaaaaa !

Assalamualaikum. Aku ni kalau nak dikirakan kesianlah jugak. Raya ada 30 hari. Tapi aku cuma dapat spend 1 hari untuk berziarah rumah kawan - kawan. Lagi 29 hari aku sibuk tak tentu hala. Apa benda entah. Nasib baik aku jenis manusia yang kawan tak ramai, lahai kawan pun boleh kira pakai sebelah tangan. Jadi tak adalah aku menggelabah sangat. Kawan pun ada 3 orang aje. 3 orang aje weh, 3 orang aje.

Raya ke 7, lepas habis rombongan anak - anak murid datang beraya, aku cepat - cepat mandi , siapkan Adam, siapkan suami (Nak siapkan suami mengalahkan nak siapkan Adam. Nak suruh mandi pun malas Ya Allah ! --") terus pergi rumah bff. Dari lepas Asar dah mesej tanya bila nak datang. Aku saspek dia rindu aku sebab lama dah tak jumpa. Terus aku paksa dia masakkan aku benda yang sedap - sedap yang tekak aku boleh nak makan. Nasiblah dia pandai masak ke tidak kan yang penting selaku kawan baik aku kenalah dia masakkan aku. Kejam jugak ni. Haha.

Alhamdulillah. Kenyang aku makan mee goreng pedas nauzubillah dia. Rabak jugaklah mulut makan. Nasib baik sedap. Ke aku tengah lapar. Tak kisahlah. Yang penting sedap!

Kawan gossip, kawan menyetan, kawan buat benda benda bangang, kawan macam haram. Inilah dia.
Balik dari rumah Oat, Maghrib sekejap dekat BP Mall, lepas tu terus pergi rumah Kak Sally. Dah kata kan tadi tema berhari raya rumah bff, bff terbabit kenalah memasak untuk aku sebagai tanda kasih sayang yang tak berbelah bahagi. Perut aku ni six packs. Tempat nak simpan makanan memang banyak. Tadi dah makan mee goreng tak puas - puas lagi. Sampai rumah Kak Sally makan pulak mee sup udang. Bersila terus tak pandang kiri kanan. Kak Sally ada 2 orang anak perempuan comel - comel. Dua - dua aku dah cop jadi menantu.

Kawan yang selalu bagi nasihat, tolong masa dalam kesusahan, tapaukan makanan, masakkan makanan, tolong bagi pinjam bahu telinga semua.
Kebolehan perut aku simpan makanan memang tak boleh nak disangkal lagi, that's why lah masa pergi rumah bff nombor tiga selamba aje aku gasak lemang dengan macaroni goreng dia. Sebelum tu siap relay makan kuih berganti - ganti pulak tanpa perasaan segan silu. Aku tak mengamalkan diet semasa berhari - raya. Bila gemuk tu menyesal memanglah menyesal, tapi bak kata P.Ramlee barang yang lepas tak payah susah - susah nak kenang. Kita mengamalkan konsep redo dan berlapang dada. Biar gemuk asalkan tak sailang boyfriend kawan. Eh?

Lomang bapak dia sedap weh !
See, habis satu hari lengkaplah sudah aku berhari - raya rumah manusia - manusia penting dalam hidup aku. Selamat hari raya maaf zahir dan batin aku ucapkan , halalkan makan minum semua, yelah sebab bff aku tiga orang ni suka belanja aku makan sedap - sedap. Terima kasih banyak - banyak. T_T Engkaulah kawan - kawan aku dunia akhirat. Dan terima kasih jugak sudi nak berkawan dengan manusia super annoyance macam aku.

Aah kan. Aku tak banyak kawan :')

Dah. Babai !

2 comments :

Rosmadi Shakri said...

selamat hari raya.... raya haji

Cik Puan Bunga said...

@Rosmadi ShakriRaya haji pun boleh. Selamat hari raya haji ! :D