Thursday, October 31, 2013

Sayang Sepah - Sepah. Jatuh Dari Langit.

Assalamualaikum.Hari ini 31 Oktober. Hari last dalam bulan Oktober. Sepanjang bulan Oktober yang manis melekit - lekit lagi penuh dengan cinta ni, hampir setiap hari tersenyum sampai telinga bila ada hamba Allah kirimkan hadiah. Letak atas meja, letak atas kereta, sumbat dalam beg, surprisekan dekat rumah. Terharu perisa pelangi lah macam ni ! T_T

Dari Kinah.
Dari Riduan A.Dullah. Walaupun beli sendiri tapi sampai rumah tepat-tepat 8 Oktober.
Ini paling rare. Letak atas kereta, masa jaga exam PMR dekat Tun Ismail.
 Surprise comel.
Luqman.
Hambik kau sekali dua ekor!
Dari Radin.
Dari Radin.
Dari Kak Raha.
Dari Aniq dan Irfan Hanif.
Dari Kak Fiza.
Dari Kak Fiza.
Dari Oat.
Dari Kak Sally,  dari Farahain and Ain Firzanah, dari 3RK2 and dari Suhaa.
Dari Wawan.
Dari Fatin Aini.
Dari diri sendiri.
Dari ehem. Ehem. Eh batuk pulak.
Dari Qila.
Dari Juwita.
Dari Kak Yatie.
Dari Aini Johana.
Dari suami.
Dari 3KAA boys.
Dari Mel.
Dari Embun.
Dari Imran, Danial, Yazid, Farhan, dari sana sini campur - campur semua.
Dari Kak Mahmunah.
Ini hadiah terakhir untuk bulan Oktober. Terima tadi. Dari ehem ehem ehem. Batuk berpanjangan.
Terima kasih.

Untuk ingatan. Untuk susah payah. Untuk masa, tenaga dan wang yang dibazirkan.

Untuk kasih sayang.

Untuk perhatian.

Untuk semuanya.

Aku tak ada daya nak membalasnya.

Sekali lagi, diserahkan kepada yang Maha Kuasa.

Ah. Rasa macam 'Terima Kasih' tu tak cukup.

Aku tak ada harta nak dibagi. Jadi, sudilah kiranya terima tempat istimewa dalam hati ni, sepesel untuk engkau orang semua. Sudi , ya?

Terima kasih.

Okay. Dah babai!

13 comments :

ezyra daniel said...

ya allah byk nye la hadiah akk dpt...
coklat tu byk nye,,boleh ke habiskan?
bg skit hehe...jelez akk dapat novel2 tu... waaaa

NoRfArAhiN said...

wahh..bnyaknye hadiah.. *_* hepi brthday kak! :)

Innanie Ariffin said...

you are the most favourite teacher around the world. terus kan kak..teruskan sebarkan cinta dan kasih sayanG!

Selamat Hari Ulang Tahun!

ddJaafar said...

bestnya!

dd dapat rasakan cpb ni memang orang yang baik.walaupun mulut celupar tapi tu tandanya jujur dan berterus terang,sebab ramai sangat yang sayang.

best.semoga sentiasa jadi cpb.happy belated birthday!

Cik Puan Bunga said...

@ezyra danielNovel tu paling syok rasanya. Best! Ahah!

Cokelat banyak. Makan hari-2 pun rasanya tak surut-2 lagi. Haha!

Cik Puan Bunga said...

@NoRfArAhiNTerima kasih ! :D

Cik Puan Bunga said...

@Innanie AriffinErrr around the world tu macam exaggerate, around Parit Raja pun okay jek. Hehe. Thank you, Innanie.

Sebarkan cinta ajelah yang akak mampu buat pun :') Harta tak ada. Sayang aje yang bersepah :')

Thank you!

Cik Puan Bunga said...

@ddJaafarAdoiii mulut celupar eh? Tak boleh blah betul. Haha.

Ramai yg sayang ramai jugak yang benci :') Redo!

Thank you babe ! :D

Iklan Percuma Adaharga said...

Iklan Percuma di www.adaharga.com
Iklan Mudah www.adaharga.com

watyz said...

pergh!!!
giler kentang byk dpt hadiah!!
nak gak byk cenggini.
bli sendiri pastu main ntam letak nama.. ble x??? hahhaha

Cik Puan Bunga said...

@watyzAhahaha boleh jugak, bukan ada org tau pon. Kehkeh !

ddJaafar said...

celupar jugakla.alah,sama je kita ni.wahahaha.

takpe.janji hati baik.

Cik Puan Bunga said...

@ddJaafarKan. Hati baik tu sudah semestinya! Kehkeh !