Saturday, February 1, 2014

Sedih Yang Tak Related.

Sepanjang minggu lepas, emosi sendiri sungguh jadah sekali.

Mungkin sebab aku penat dan banyak kerja. Atau mungkin juga sebab aku tak cukup tidur. Atau mungkin juga sebab aku tak cukup makan nasik. Ah, malas pulak aku nak fikir banyak-banyak. Kesian otak aku terganggu kena paksa fikir benda - benda yang tak ada pertalian. Ceh. Sajak betul cara aku bercakap. Macam sasterawan negara pula.

Tapi , memang aku sedih sungguh - sungguh. Ada sekali tu, masa drive balik dari sekolah, aku dengar lagu raya cina dekat dalam radio pun aku boleh nangis gila babi macam apa. Part yang tu memang sampai sekarang aku tak boleh nak faham. Apakah?

Tapi , satu kesimpulan telah berjaya aku buat susulan daripada kejadian tersebut. Iaitu,

bila kita tengah sedih, sesungguhnya semua benda pun akan membuatkan kita sedih. Sungguhpun ia hanyalah sebuah lagu Gong Xi Fat Chai yang tak ada salah apa - apa dekat engkau.

Nasib baik Rumah Merah tak lagi tempat tercorot masa Merentas Desa itu hari. Kalau tak, lagi sadis aku rasanya.

Dah. Babai.

4 comments :

Abak Lorong Cinta said...

Salam.Abak follow sni.. prasaan sedih mmg diplukan juga...hehe

Cik Puan Bunga said...

@Abak Lorong CintaSalam ferghh nama baq hanggg.. siap ada lorong cinta! :D

Shafiq Hashim said...

selamat pagi cikgu :)

shafiqhashim.blogspot.com

Cik Puan Bunga said...

@Shafiq HashimSelamat pagi Shafiq! :D