Thursday, May 8, 2014

Luka.

Assalamualaikum.



Hari ni hati aku rabak habis. Punyalah rabak, sampaikan aku rasa otak aku macam kebas - kebas bebal sikit. Rabak tahap yang buat kau termenung duduk tepi tingkap dan secara tiba - tiba kau macam tengah buat video klip lagu New Boyz. Eh memang bangang abadi perasaan dia.

Pagi tadi dekat sekolah, aku kenyang makan maki.

Sedap rasa dia. Rasa oren. Perasaan dia time itu memang engkau rasa sangat tahi ayam sekali. Kau nak stand up for yourself pun rasa sangat tak guna .Kau try nak maintain tone suara supaya kekal down to earth pun rasa bahang jugak dekat sana sini. Ended up, kau cuma diam membatu. Kau minta maaf berkali - kali. Kau membodohkan diri engkau ke tahap yang paling bangsat sekali. Dan kau angkat kaki, cuba berjalan dengan yakin, walaupun bahu engkau penuh nista caci. Babe, kau tahu rasa dia apa? Rasa hina babe, rasa hina.

Apa silap dia?
Mana silap dia?
Kalaulah aku tahu jawapan dia. Kalaulah.

Rabak babe hati aku, rabak.

Dan kau, kau rabakkan lagi?


2 comments :

^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^ said...

sabar cikpuanbunga. mesti hebat dugaannya tu. maki bukan lawannya maki tapi budi.

Cik Puan Bunga said...

@^m.r.s. f.a.r.i.z.a.l^Terima kasih. Saat-2 macam ni, kata-2 macam ni sangat menaikkan semangat saya :')