Sunday, June 4, 2017

Maminqa Milk Booster

Assalamualaikum. Ya Allah lamanya tak update blog. Rasa macam terabai je blog merapu kesayangan ni. Penuh dengan sawang - sawang dan bangkai haiwan liar nampaknya. Weh sebelum terlambat, selamat berpuasa korang! Dah masuk hari kesembilan berpuasa ni. Tadi aku pergi BP Walk nak cari baju kebaya untuk raya (Tibehh) aku terdengar pulak lagu - lagu raya dah mula berkumandang. Syeram! Banyak benda tak buat lagi ni ha. Cat rumah pun belum siap. Sebut pasal cat rumah, aku dah macam Indon kontrak sekarang ye kawan-kawan, kulit kering, bibir pecah, hitam berkilat macam biawak komodo, sunburn tahap rentung. Maklumlah, walaupun start mengecat pukul 9 pagi, pukul 2 petang baru setel ye kawan-kawan. Tu pun aku cat by section. Rumah mak bapak aku ni dahlah bersegi - segi. Naik hangin aku jadinya. Dahlah panas terik membahang, belum lagi tiba-tiba ada cicak tertepek tempat dinding yang aku cat tu, berus cat jatuh atas kepala, kaki termasuk dalam bekas cat, berus cat tanggal pastu jatuh atas zink. Halah macam - macammmm. Baru kini ku fahami perasaan indon-indon yang dok buat rumah, mengecat bangunan tu semua. Tidak gampang ya pak! Bantuin Nabila Ya Aulohhh! Okay done membebel pasal cat.

Sebenarnya kalau tengok tajuk memang dah sah-sah bukan nak story pasal cat atau indon bina bangunan atau cicak bertepek di dinding ya kawan-kawan. Aku nak cerita pasal satu Milk Booster ni atau dalam bahasa Melayu dia kita panggil sebagai penggalak susu. Ibu-ibu menyusu mesti teruja nak tahu pasal produk ni. Kompom lah. So far aku rasa inilah Milk Booster yang paling enak sekali seantero Bumi. Sebelum ni aku pernah try Milk Booster yang pil and Milk Booster yang minuman cokelat tu tapi result dia sendu lahai. Harga dahlah mahal. Aku pernah beli Milk Booster 9 paket harga dia RM36. Nampak macam murah ekk sepeket baru RM4. Tapi tapi tapi dalam sehari aku kena ambik 3 kali. Maksudnya satu hari RM12. Kalikan dengan 30 hari, dah berapa ratus dah tu? Yang paling menggeramkan, production susu aku sama ditakuk tu jugaklah, Walaupun puas lah aku menogok air masak, makan sayur, power pumping, pumping sambil berzikir sambil tengok muka baby, halah dok macam tu jugak susu. Sudahnya, emak pun kecewa.

Milk Booster yang ni memang memudahkan kaum emak - emak ni. Bukan je packaging dia sangat mudah dan kecil dan senang nak dibawak kemana - mana, yang paling best sekali, rasa dia sedap sangat dan dan dan memberikan hasil yang memang takkan buat kau nangis tepi jamban punya. Packaging dia comel sangattt hipster level 999!

 Maminqa Milk Booster. First time tengok macam planner kan? Apakebendalah kotak pun comel gila namati macam ni hukaloh haaa!

Dalam dia ni ada 20 sachets. Which aku rasa kalau time kita period kita tak perlulah consume benda ni kan. Mula - mula consume tu untuk the first 3 days tu aku tak rasa ada apa - apa perubahan pun pada milk production aku. Tapi satu benda yang aku notice, aku jadi cargasss bila bangun pagi walaupun Yusuff asyik terjaga malam few times, aku tak rasa mengantuk atau cranky, dan badan jadi lebih bertenaga. Susu masih macam biasa. Oh ya, Maminqa Milk Booster ni kira macam supplement lah kan, dan kalau dah namanya supplement, kenalah minum air masak banyak - banyak. Lagipun ibu menyusu memang kena minum air masak banyak - banyak kan. Lepas 3 hari consumed aku stop 9 hari sebab period, and lepas tu aku sambung balik consume Maminqa Milk Booster ni di bulan Ramadan Al-Mubarak.

 Dekat bahagian belakang kotak ada info pasal produk ni. Ada nutritions fact, expiry date, ingredients dia dan jugak cara-cara macamana nak consume Maminqa Milk Booster ni. Lengkap. So tak payah gaduh nak cari leaflet dah. Semua pun boleh baca dekat sini.

Untuk ibu-ibu menyusu, bulan Ramadan ni macam seram sikitkan untuk kita. Dengan keadaan kita yang tak makan dan tak minum, kita risau pulak dengan milk production kita sepanjang Ramadan. Takut tak cukup untuk cater keperluan si kecik tu. Tapi alhamdulillah, walaupun susu taklah mencanak-canak bak cokelat yang tercurah di ladang gandum, tapi ada je rezeki untuk Yusuff. Yang paling best tu, susu jadi lebih pekat. Bila susu pekat, Yusuff cepat kenyang dan beliau tidak crancky. Tidur malam dia sangat lena dan jarang sangat terjaga. Emak pun merasa bahagia. Bila tiba masa untuk pump, walaupun di siang ramadan, happy je tengok milk storage tu terisi dan susunya lebih pekat.


Cara makan dia ya Allah senang yang amat. Kau just koyak atau gunting je bahagian atas tu, and kau sedut jelah sachet tu dengan sepenuh perasaan. Aku tak dan nak gunting-gunting ni aku just koyak je dengan penuh samseng dan gangstar. Perlu diingat, kau kena consume benda ni dalam kedaan perut kau kosong. So sepanjang Ramadan ni, aku consume Maminqa Milk Booster ni pagi masa bersahur sebelum makan juadah yang berat.


Rasa dia manis - manis macam kau sedut pati Ribena tu ha. Langsung takde rasa jamu ke apa ke. Best je rasa dia. Lagi - lagi kalau kau simpan dekat esbok, memang sedapppp! Ingat, jangan biarkan sachet ni terdedah dengan direct sunlight. Dikhuatiri terjejas pulak kandungan dan komposisi nutrient produk ni. So kau simjan je dalam bilik, dekat tempat tidur, senang kau nak capai time bukak mata nak bersahur nanti. Ataupun kau boleh simpan kat esbok. Ikut suka kau lah.

Maminqa Milk Booster ni banyak benefit dia tau. Benefits dia antara lain :

Merawat masalah kekurangan susu ketika baby direct feeding.
Merawat masalah susu yang sukar keluar ketika pumping session
Merawat masalah kekurangan susu yang terkumpul ketika pumping session
Merawat apa-apa sahaja masalah Miss Boobies kita kot kot ada yang sukar memproses susu.
Merawat masalah susu yang tak lancar pengeluarannya.
Merawat masalah Miss Boobies yang tak pernah merasa bengkak susu.
Merawat masalah anak yang loya-loya dan menolak susu badan.
Merawat masalah susu cair.
Merawat masalah susu tak mewah dan muai.
Membantu merealisasikan impian penyusuan ekslusif selama 2 tahun insyaallah.

Dan dan dan yang paling best sekali Maminqa Milk Booster ni tak ada kesan sampingan insyaallah Produk ni halal, diyakini selamat dan berkesan insyaallah. Dahlah senang nak bawak kemana - mana. Tak perlu bancuh - bancuh. Just koyak dan sedut. Selesai. Packaging dia yang comel dan amat memudahkan untuk kita just ambik few sachets dan sumbat dalam handbag. Selesai masalah.

Kalau ada ibu - ibu menyusu yang nak try, boleh usha IG merebeniemy atau sekodeng FB dia Mere Benie Malaysia. Kalau dah tak sabar - sabar sangat nak try produk ni, boleh terus whatsapp +60195213616. Setel lah korang sana dengan consultant dia. Tanyalah apa - apa je pun kalau - kalau ada nak tanya apa -apa. Semoga produk ni bermanfaat untuk kita bersama.

Dahlah weh. Aku nak tidurlah weh sambil makan keropok ikan. Babai korang!!!!

No comments :